8 Tips och inspiration när du ska inreda barnrummet

barn rum

Barnen är kända för att ändra sin personliga smak från minut till minut. Och det är okej – det är allt en del av det roliga med att växa upp. Men när det är dags att dekorera sina rum, kan ständigt uppdatera dekoren för att återspegla de ständigt föränderliga smakerna, för att inte tala om dyra.

Om ditt barn är tillräckligt gammal för att ha sin egen åsikt, är de gamla nog att engagera sig i att inreda barn rummet. Hitta färger och motiv som kommer att återspegla deras personlighet och intressen. Använd dessa tips för att inreda barnrummet som kommer att växa med ditt barn och ändå låta dem uttrycka vem de är.

barn design

Återanvända: Att återanvända saker hjälper dig att skapa ett unikt utrymme; En vintage förvaringsbox kan användas som ett bibliotek eller varför inte använda en gammal resväska som en unik förvaring för klädsel.

Håll det naturligt: Använd organiska färger och textilier i barnkammaren: De flesta inredningsbutiker har hundratals färger att välja mellan. Det kan vara viktigt att kolla lite närmare på vad för typ av målningssfärger som ska användas så att de är vänligare för miljön och skapar en säker fristad utan dolda gifter. Välj målarfärger som är varma och inbjudande för dina möbler och golvbeläggningar som är universella.

När det gäller neutralitet är pris en bra regel att följa. Om föremålet du köper kostar en betydande summa pengar, se till att den inte känns föråldrad på kort tid. Låt integrera trendig inredning till inredningsdetaljer som du inte har något emot att byta ut när de går ur stil.

Få till rätt belysning: Överväg belysningar som är praktiska och ta en närmare titt på hur barnets sovrum ser ut. Ett exempel kan vara att ha mörkläggningsfönster behandlingar I barnets sovrum eller en annan typ av belysning för lektid respektive avkopplingsområde.

barnrumDela upp utrymmet genom att tänka på att skapa ett gemensamt utrymme för både vuxna och barn. Detta är ett fint sätt att spendera tid tillsammans på, vare sig det är en amningsstol eller en skön soffa att gosa på för en lugn sagostund.

Lägg till en personlig touch: Självklart bör ditt barns rum inte vara utan personlighet, långt ifrån det. Den viktigaste aspekten av att utforma ett barns sovrum är att skapa något personligt som gör det till en speciell plats att vara på. Detta är deras eget utrymme och de bör uppmuntras att använda det för att uttrycka vem de är. Se bara till att det är inredningsdetaljer som kan ändras lika enkelt som deras intressen. Detta innebär föremål som mattor, kuddar, fotoramar eller varför inte wallstickers barnrum som går enkelt och billigt att byta ut på en regelbunden basis för att ge barnrummet nytt liv. Dessutom är det alltid bra att hålla röran till ett minimum, men att låta ditt barn välja några inredningsdetaljer i sitt rum är ett enkelt och positiv sätt att låta hen känna sig involverad i designprocessen.

Viktigt att påminna ditt barn om att även om deras rum är deras eget utrymme, är de också en del av huset som helhet. Var inte rädd för att vara klar med vilka utrymmen som du är öppen för att diskutera och vilka som är icke-förhandlingsbara. Men kom ihåg att ju bättre ditt barn känner för sitt utrymme, ju bättre är det i längden.

Planera: kartlägg funktionerna i rummet och därmed dela upp zoner. Att utarbeta en planritning hjälper dig med utrymme planering genom att visa hur möbler kommer att passa och där uttag och ljuspunkter ska sitta. Detta kommer att underlätta för dig när du vill framtidssäkra rummet.

wallstickers-barnNeutrale: om du vill säkerställa rummets livslängd ska du undvika teman och sträva efter en neutral, lugn bas – en återhållsam färgpalett kommer inte att tävla med barns ägodelar. Du kan sedan lägga till personlighet med wallstickers barnrummet, som är lättare att ändra när barns smak och intressen utvecklas. Begränsa mönstren till en vägg eller bara sängkläder och kuddar. Det är ett problemfritt och billigt sätt att förändra en vanlig trist vägg till en vacker, dekorativ och inspirerande del av ens hem.

Inkludera förvaring: För att stödja rummets huvudfunktion som en plats att sova kan du aldrig ha för mycket förvaring för kläder och leksaker. Investera i inbyggt eller köp den största garderoben och byrån du kan för att hålla rummet prydlig. För att barnet sedan ska få utlopp för sin kreativitet och dessutom ett roligt sätt att ge rummet mer personlighet, kan wallstickers barnrummet användas. Dessa kan enkelt placeras på barnets möbler utan att förstöra dem. Rummet blir väldigt unikt och personligt utan att lägga enorma summor på att renovera upp rummet.

När det gäller barn är inget permanent. De ändrar sin favoritmat, färger och stilar lika lätt som vinden blåser. Varför ska utformningen av deras rum vara ett undantag? Var beredd på att dessa förändringar kommer och var öppna för dem när de kommer. Men genom att följa dessa  inreda barnrum inspiration för att designa ett barnrum som växer tillsammans med ditt barn kan du spara dig mycket tid, pengar och frustration i processen. Du gör detta samtidigt som du respektera ditt barns unika personlighet, vilket aldrig är en dålig sak.